GASTGEZINNEN

Omdat wij onze honden graag voldoende aandacht willen geven, is het niet haalbaar om al onze honden bij ons thuis te houden. Wij vinden het niet voor iedere hond de beste keuze om deze op latere leeftijd te herplaatsen.
Om die reden hebben wij ervoor gekozen om voor de honden die wij voor onze kennel willen aanhouden, een liefdevol Gastgezin te zoeken.
Het voordeel hiervan is, dat de hond al op een leeftijd van 9 weken bij zijn baasje is. Dit in tegenstelling tot het herplaatsen van een hond op latere leeftijd. De hond weet niet beter dan dat het Gastgezin zijn thuis is. Het Gastgezin kan ook gewoon voor de hond zorgen alsof het de eigen hond is.

In overleg met het Gastgezin wordt de keuze gemaakt of er een reutje of een teefje geplaatst wordt. Hierin zit namelijk vanuit praktisch oogpunt een verschil. Een teefje zal bij de nestjes die zij gaat krijgen als zij volwassen is, voor een periode van 10 weken rondom de bevalling bij ons komen logeren. De reutjes kunnen voor een dekking ingezet gaan worden.

De leuke kant voor het Gastgezin is dat het Gastgezin het fokken van een nestje dus van ‘dichtbij’ mee kan maken! De praktische zaken als het meegaan naar de verplichte onderzoeken, het deelnemen aan shows (minimaal twee), e.d. In hoeverre het Gastgezin hierbij betrokken wil worden, is geheel de eigen keuze van het Gastgezin.

En nadat de hond niet meer door ons voor de fokkerij wordt ingezet, wordt het Gastgezin ook op papier de eigenaar van de hond.

Mocht u vragen hebben hierover of wilt u zich aanmelden als Gastgezin? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Open chat
1
Hallo, waar kan ik u mee helpen?