Kandidaat Pupkopers

Wij stoppen als fokker onze ziel en zaligheid in onze hobby. Wij doen ons uiterste best om op een zo verantwoorde wijze te fokken en onze pups op de best mogelijke manier op te laten groeien en te socialiseren.
U kunt zich dan mogelijk ook wel voorstellen dat wij als fokker ook bepaalde verwachtingen en ‘eisen’ stellen aan diegene waar wij onze pup aan toe vertrouwen. Zodat we met een gerust hart de pup mee kunnen laten gaan met zijn/haar nieuwe eigenaar.
Enkele speerpunten en uitgangspunten hebben wij voor u op een rijtje gezet. U weet dan ook wat wij als fokker van u verwachten.
Laat u zich nu niet afschrikken…

Wij ‘screenen’ onze pupkopers zo zorgvuldig mogelijk. Ik zal hieronder laten zien waar wij als fokker op letten en wat wij belangrijk vinden bij geinteresseerden in een pup.

Allereerst, en mogelijk wel het meest belangrijke, als u via een email contact opneemt en aangeeft interesse te hebben in een pup van onze kennel, neem dan de tijd om een goede en enigszins uitgebreide email te sturen. Een korte email met daarin alleen de zinnen ‘Ik wil een pup’ en ‘wat kost de pup’ valt bij ons gelijk al af.
De aankoop van een pup moet een weloverwogen besluit zijn en goed doordacht.
In uw email kunt u dan ook een goede beschrijving van uw situatie geven: uw gezinssituatie, woonsituatie, ervaring met dieren/honden, de keuze voor een papillon.
Daarnaast is het ook wensenlijk dat u aangeeft wat u met de hond wilt gaan doen: showen, fokken, sporten, huishond.

Geeft u alstublieft gewoon een eerlijk beeld. Een fulltime baan hoeft geen bezwaar te zijn. Ook het wonen in een apartement met een mooi balkon is zeker geen definitieve afvaller.

Hoe completer het beeld is dat u kunt beschrijven, hoe beter wij een match tussen u en de pup kunnen maken.

Waar dient u verder nog rekening mee te houden:

– De pup mag het nest pas verlaten op een leeftijd van 9 weken. De pup heeft dan zijn tweede (van de drie) puppy-entingen gehad.

– Wij als fokker matchen de pups aan de kandidaat-kopers. U kiest dus niet zelf op uiterlijk de pup uit. Een uitgebreide beschrijving vanuit uw kant is dus erg belangrijk. We hanteren dus ook niet zozeer een wachtlijst met een volgorde: we matchen de pups tussen de personen die interesse hebben in een pup vanuit onze kennel. Ergens in de leeftijd tussen de 4 en de 6 weken zal de definitieve matching plaatsvinden.

– Onze prijzen beginnen vanaf €1250,- per pup voor een huishondje. Dit is ongeacht de kleur of geslacht. Iedere pup krijgt dezelfde opvoeding, aandacht en overige (benodigde) zaken. En deze punten bepalen de verkoopprijs, niet het uiterlijk, geslacht of de kleur van de pup.
(bent u op zoek naar een hondje waarmee u wilt gaan fokken of showen, neemt u dan contact met ons op)
Indien de pup langer dan negen weken in onze kennel verblijft, bijvoorbeeld vanwege export naar het buitenland, dan zal een extra toeslag worden berekend.

Wat mag u van ons verwachten bij de aanschaf van de pup:

– De pup heeft een stamboom van de Raad van Beheer (FCI).
– De pup wordt met een Koopovereenkomst verkocht.
– Beide ouderdieren hebben de benodigde gezondheidsonderzoeken gehad en voldoen aan al de fokeisen die de twee Nederlandse rasverenigingen hieraan stellen.
– De pup heeft twee van de drie puppy-entingen gekregen.
– De pup is door een dierenarts geheel onderzocht en gezond verklaard.
– De pup is in het bezit van een Europees Paspoort
– De pup ontvangt een DNA-certificaat van het PapPRA1-onderzoek
– De pup is in huiselijke kring opgegroeid.
– De pup is zo goed mogelijk gesocialiseerd, volgens de Amerikaanse methodiek ‘Puppy Culture’.
– De pup krijgt een zeer uitgebreid puppypakket mee naar zijn nieuwe huis.
– De pup krijgt levenslange begeleiding/ondersteuning (telefonisch of via email) van onze kennel.

Open chat
1
Hallo, waar kan ik u mee helpen?